Halid Muslimović negira da je pretukao ljubavnicu i uzeo joj 400.000 dolara

Magazin

Popularni pjevač Halid Muslimović našao se u centru skandala kada ga je izvjesna Sonja Bašić porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a sa prebivalištem u Australiji optužila za navodnu novčanu prevaru u iznosu od 400.000 dolara. Kada su se sreli, kako tvrdi Sonja, pjevač ju je izbacio iz automobila, a potom pretukao.

 

Halid se, nakon svih skandaloznih tvrdnji Sonje Bašić, oglasio za Telegraf rekavši da je Sonju upoznao davno, dok je kao njegov fan dolazila na njegove koncerte.

 

– Ja je znam 20 godina. Znam je sa koncerata, ona je moj fan. Imam fotografiju koju je meni ona jednom poslala, kada smo se upoznali – kaže Muslimović koji je pomenutu fotografiju novinarima dao na uvid.

 

– Ne mogu puno da pričam zato što je u toku sud i neke stvari moram zadržati dok se to ne završi. Sada mogu da kažem da je to laž, manipulacija, ucjena, na kraju krajeva treba da se uporede, u posljednjih godinu dana, tekstovi i njene izjave, sve će vam se reći. Ništa se ne poklapa! – objašnjava Halid.

 

Pjevač negira da mu je Sonja poslala 400.000 dolara, ali ne krije da su poslovno sarađivali jedan period.

 

– Znate li vi koliko je to novca? To je hrpa novca, to je blefiranje iz nekih njoj poznatih razloga, dolje u Australiji, pa se vadi na to. To je laž i manipulacija! Jeste da nije baš lijepo, ali šta ću. Mi smo pravili neki biznis, ona je meni radila neke koncerte, ja sam odrađivao… Ona meni nekada pošalje moj novac… Uglavnom smo pravili balans. Međutim, tu nije u pitanju novac, već nešto sasvim drugo. Ima tu malo i ucjene i svega – priča Halid.

 

Podsjećanja radi, Sonja je u svojoj ispovijesti otkrila da je došla u Bosnu i Hercegovinu da se suoči sa pjevačem, a da ju on tada navodno izbacio iz kola i pretukao.

 

– Ona prvo nije došla da se suoči sa mnom. Ona je žena koja je pokušala neki biznis u Bosni i Hercegovini, tada je bila pijana, popila je litar i po čivasa, postoje svjedoci. Žena je bila agresivna i pijana, tako da ja sa tim ništa nemam. Bio sam dobronamjeran da joj pomognem u njenom biznisu, da je tu noć odvezem tamo gdje je stanovala. Ali, ona je tražila više, što se nije uklapalo ni u moju etiku, ni u moj život. Ona da je pametna ne bi istrčavala, ona sam sebi pravi problem sada sa Australijiom. Ona spominje velike pare, moraće da odgovara u Australiji, jer ako ga je dala – kako ga je dala? Odakle joj i da li je platila porez? Ona samu sebe svojim tračem uvaljuje – objašnjava pjevač za Telegraf.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *