Vlasnik firme nagradio radnike sa 10 miliona dolara

Magazin

Kada je vlasnik agencije za nekretnine iz Merilenda u SAD-u radnicima svoje firme tokom godišnje proslave predao crvene koverte, niko nije znao šta mogu očekivati.

 

Kada je 198 radnika kompanije “St. John Properties” otvorilo poklone, uslijedio je šok. Svaki od njih dobio je bonus vrijednosti u prosjeku 50.000 dolara. Ukupna vrijednost bonusa iznosila je oko 10 miliona dolara.

 

“Kad sam otvorila kovertu, nisam mogla vjerovati”, kazala je Stefani Ridžvej, asistentkinja projekt menadžera.

 

“Nisam mogla vjerovati šta vidim. Nemam riječi da na pravi način opišem kako sam se osjećala, samo znam da je bilo predivno i nevjerovatno. Još uvijek sam u šoku. Ovo će definitivno promijeniti naše živote”, rekla je ona.

 

Direktor kompanije Lorens Mejkranc izjavio je da su dostigli najveći poslovni cilj i da su stoga poželjeli da učine nešto kako bi se na pravi način zahvalili svim svojim radnicima.

 

“Željeli smo da to bude nešto veliko”, izjavio je on, prenosi “Klix.ba”.

 

Svaki od radnika primio je nagradu u skladu sa brojem godina koje su proveli u firmi. Najmanji bonus bio je 100 dolara, a primio ga je radnik koji je tek angažovan i još nije počeo raditi. Najveći bonus iznosio je 270.000 dolara.

 

“Bio je to zaista jedan od najsjajnijih trenutaka kojima sam svjedočio. Svi su bili preplavljeni emocijama. Vrištali su, plakali, smijali se, grlili”, ispričao je Mejkranc.

 

“Stajali su u redu da nas zagrle, poljube, da se rukuju s nama i ispričaju nam u šta će uložiti svoje bonuse. Sada više nemaju kredita, otplatili su dugove na karticama, studentske kredite…”, rekao je direktor.

 

Kompanija “St. John Properties” ima devet filijala, a za potrebe godišnjeg okupljanja platili su sve troškove leta, smještaja i zabave za sve zaposlene.

 

“Veoma smo ponosni na svoje radnike. Oni su temelj uspjeha naše kompanije i mi smo željeli da im izrazimo veliku zahvalnost. Mislim da smo u tome i uspjeli”, poručio je Mejkranc.

 

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *