Objavljene nominacije za ovogodišnju Zlatnu malinu

Magazin

Zlatna malina je zaista priznanje kakvo holivudski glumci, reditelji i producenti ne žele zaslužiti.

 

Zapravo, ovaj svojevrsni Oskar za najgora ostvarenja godine je veoma šaljivog karaktera, ako glumci imaju smisao za humor. Ovo je ujedno i prilika istaknuti one filmove koji su toliko razočarali publiku i kritičare da zaslužuju biti ismijani i prozvani.

 

Nominacije za 40. dodjelu Zlatne maline za najgora ostvarenja godine objavljena su u subotu, 8. februara, kao parodija na dodjelu Oscara koja se odigrala samo dan kasnije. Među favoritima su komedija Tajlera Perija “A Madea Family Funeral”, horor film Hilari Daf “The Haunting of Sharon Tate” i, možda i najveći gubitnik 2019., mjuzikl “Cats”, koji su mnogi željno iščekivali, samo da bi se njihova očekivanja strmoglavila.

 

“Cats” prednjači osvojiti nimalo prestižnu Zlatnu malinu za najgori film, dok je reditelj Tom Huper i sam nominovan za svoj doprinos u režiserskoj stolici. Jedna od osnovnih kritika ide na račun loše napravljene kompjuterske grafike, odnosno, CGI efekata, ali i neujednačenog tona i glume inače slavnih i cijenjenih glumaca, piše DW.

 

Džudi Denč je nominovana za najgoru žensku sporednu ulogu za film “Cats”, a najveća konkurencija u ovoj kategoriji joj je Džesika Častejn, nominovana za film “X-Men: Dark Phoenix”.

 

Džon Travolta, koji se ne sreće prvi put sa Zlatnom malinom, nominovan je za najgoreg glumca. Njegov film “Trading Paint” nije zaradio ni centa u sjevernoameričkim kinima, a na veb stanici „Rotten Tomatoes” dobio je 0% preporuke kritičara i publike.

 

Osim priznanja za razočaravajuća ostvarenja, ove godine će se šesti put zaredom dodijeliti i Zlatna malina za najbolje iskupljenje, namijenjena glumcima koji su se svojim radom uspjeli iskupiti za loše filmove iz svoje prošlosti. Glavni favorit za ovo priznanje je Dženifer Lopez. Prije nego što su nominacije za ovogodišnjeg Oskara objavljene, istinski se očekivalo da će ona učestvovati u utrci za najbolju žensku sporednu ulogu za film “Prevarantice s Wall Streeta”.

 

Još nije poznato kada će se tačno dodjela nagrada održati, ali ovo bi trebala biti prva ceremonija Zlatne maline emitovana na televiziji.

 

(Srpskacafe)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *