Prva plus sajz manekenka pokazuje isklesano tijelo

Magazin

Ne, nije sve počelo od Ešli Grejem koja je sada planetarno poznat plus sajz model. Žena čije su obline prvobitno zaludjele svijet je Robin Lovli. Njena priča inspiriše, a danas je ona zgodnija nego ikad.

Dvadesetsedmogodišnja manekenka koja se godinama zalaže za brisanje epiteta „plus sajz“ rješila je da svoje obline zauvijek izbriše.

Naime, na jednom modnom događaju ona se pojavila zgodnija nego ikad, isklesanog i izvajanog tijela, vitka i daleko od proporcija sa kojim je ušla u modni svijet.

Zanosna, kao i uvijek Robin je objasnila da je oslabila više od deset kilograma zahvaljujući napornim kardio treninzima koje je i inače praktikovala. Nije bila na dijeti, već je nejna težina posljedica nešto bržeg tempa.

„Niko ne treba da se naziva plus sajz ženom. To je uvredljivo za svakoga, to je etiketa. Ja sam samo model, ispred toga ne treba da se dodaje plus sajz“, rekla je svojevremeno Robinza časopis „Clique“.

Žena koja je bila zvijezda Ralf Lorenove kampanje i koja se pojavila na naslovnici „Voga“, nije oduvijek bila tako jaka u protiv modnih standarda. I ona je imala nerealna očekivanja od sebe, u želji da se dopadne modnim agentima, držala je dijete, pila pilule za mršavljenje, ali je odustala jer takav napor bio „nemoguć“.

„Vjerovala sam da ću samo mršava biti lijepa. Nisam vjerovala da ću izgledati lijepo sa ovim oblinama“, priznala je.

A onda je promjenila način na koji razmišlja. Počeo je da joj se dopada njen odraz u ogledalu, a stekla je i sve veći broj poklonika.

Od tada, kako su počeli da se nižu njeni poslovni uspjesi, raslo je i njeno samopouzdanje.

Robin je rješila da nikada neće ići na dijetu.

„Ja imam savršenu građu za modeling. Ne osjećam pritisak da moram da smršam. Ovako izgledam godinama i ne želim to da promenim. Uživam u vježbanju i u mogućnosti da jedem šta god poželim. To možda izluđuje samo neke modele koji gladuju“, tvrdila je tada.

Danas je Robin srećna majka dvogodišnje djevojčice, žena koja je uspjela da svoje mogućnosti predstavi i da se dopadne svijetu.

– Robin nosi konfekcijski broj 38, a mnoge modne kuće smatraju da je ta veličina predviđena za „krupnije žene“.

– Robin se pojavila kao krupniji model. 2011. godine na naslovnoj strani „Voga“ kao prvi plus sajz model za 52 godine uspješnog postojanja časopisa. Veoma je angažovana u pričama o stvarnim ženama i kako one treba da izgledaju.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *