Dino Šaran objavio duet sa grupom Damar

Video

Sarajevsko-danska internacionalna grupa “Damar” i frontmen benda Letu štuke Dino Šaran objavili su singl naziva “Vrati”. Riječ je o socijalno osviještenoj kompoziciji progresivne lirike koja najavljuje eponimni debitantski album Damara, koji će biti objavljen tokom ovoog mjeseca.

 

“Dino i ja se znamo još od kraja osamdesetih. Kretali smo se u istom krugu ljudi, već tada je bio zreo autor i radio na tome da se profesionalno bavi muzikom. U to doba nismo zajedno radili muziku. Poslije rata smo se sreli nekoliko puta u Sarajevu i tada sam čuo prvi album ‘Štuka’.

 

Prije nekoliko godina sam završavao materijal Damara i preko zajedničkog prijatelja, Šaran je čuo materijal i svidio mu se. Prošle godine na proljeće sam bio u Sarajevu, gdje sam radio finalni miks s Alanom. Tu je Dino došao jedan dan i za nekoliko sati, dok sam ja otišao do buregdžinice da nam kupim nešto da jedemo, uradio melodiju i tekst za ovaj dio koji pjeva na pjesmi ‘Vrati’. Onda je snimio nekoliko takeova i to je to.

 

Pričali smo o tome da uradimo nešto više zajedno, međutim Dino je zauzet i nema puno vremena, pogotovo sad kad radi promociju novog albuma. Imam nekoliko ideja za koje mislim da bi mu odgovarale, vidjet ćemo…”, ispričao je frontmen grupe Damar Emir Pašić za spona.hr.

 

U režiji Nevena Samardžića iz Sarajeva i Emira Pašića snimljen je artistički videospot, koji na sofisticiran i inteligentan način prenosi poruku pjesme.

 

Bend Damar je nastao 1980-ih u Sarajevu, no danas je Damar internacionalna grupa koja broji sedam članova, a njegov jedini član porijeklom iz Sarajeva danas živi u Aarhusu u Danskoj. Riječ je o Emiru Pašiću, autoru svih pjesama s albuma i ujedno frontmenu Damara.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *