Kompanija m:tel donirala 40 računara banjalučkoj Gimnaziji

Promo

Kompanija m:tel je u mjesecu darivanja, u ponedjeljak 19.12.2016. godine organizovala konferenciju za medije povodom donacije 40 računara banjalučkoj Gimnaziji i tako dala svoj doprinos razvoju kvaliteta nastave u najstarijoj banjalučkoj srednjoj školi.

Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel, tom prilikom je rekla da se m:tel, kao pravi prijatelj, potrudio da obraduje učenike i pomogne im u daljem razvoju njihovih IT vještina.

„Kompanija kontinuirano kreira projekte koji njeguju prave vrijednosti, a potvrda ulaganja u znanje je i ova donacija. Nije slučajno što smo odabrali jednu od srednjih škola sa dugogodišnjom istorijom od više od 120 godina. Nadamo se da će ova donacija svakako pozitivno uticati na kvalitet školovanja, a svim đacima i profesorima želimo svako dobro u godini koja je pred nama“, izjavila je Milica Stojaković.

Konferenciji je prisustvovao i Zoran Pejašinović, direktor banjalučke Gimnazije, koji je tom prilikom uručio zahvalnicu za kompaniju m:tel.

„Veliko hvala kompaniji m:tel na ovoj donaciji koja nam je došla u pravi čas i u prave ruke učenika Gimnazije kojima će novi računari biti od velike pomoći i olakšati kako nastavne tako i vannastavne aktivnosti koje su namijenjene upravo onim učenicima koji se žele da se usavršavaju u oblasti informacionih tehnologija“, rekao Zoran Pejašinović.

Učenici banjalučke Gimnazije su se prošle godine okitili zlatnom medaljom na Međunarodnom festivalu inovacija, gdje su predstavili i svoju mobilnu aplikaciju, što je dobar primjer rezultata koji se u ovoj oblasti mogu ostvariti ulaganjem u mlade talente.

Ognjen Stefanović, učenik četvrtog razreda banjalučke Gimnazije i vršnjački edukator, je naglasio da su novi računari za učenike veoma značajni jer u Gimnaziji nastoje biti aktuelni kada je riječ o IT sektoru, te da će sigurno doprinijeti lakšem praćenju trendova iz ove oblasti.

Ovim potezom m:tel je nastavio svoje aktivnosti u okviru društveno odgovornog poslovanja i ulaganja u obrazovanje. Ova kompanija je ranije realizovala projekat „Škole 2.0“, namijenjen razvoju informatičke pismenosti u osnovnoškolskom uzrastu, a svake godine kroz projekat m:stipendije, stipendiraju se studenti elektrotehnike iz cijele BiH.

m:tel – imate prijatelje!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *