Da li je pomirljiva politika Olivera Ivanovića razlog za ubistvo?

Region

Lider PSG Saša Janković izjavio je danas da je ubistvo Olivera Ivanovića težak momenat za Srbiju i pozvao građane na mir i pribranost. On je rekao da u Srbiji mnogo toga treba da se promeni, jer ovde “jedni na druge gledamo kao na zveri”.

Janković je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Jankom Veselinovićem rekao da je dužan da govori o onom što je svemu ovom prethodilo i zbog duga prema Oliveru Ivanoviću i zbog toga da se ovakve stvari više ne bi događale.

– Živeo je u najtežem delu Evrope, ostao je na Kosovu, izveden je na suđenje za koje svi znamo da nije bilo fer. Kad je izašao da se brani, branio se sa Kosova i ostao tu kad je bilo najteže. Učestvovao je na izborima, verujući da srpski narod treba da ima dostojanstven okvir za život i rad – naveo je Janković.

On je dodao da ga, ipak, nisu svi gledali tako.

– Direktor Kancelarije za KiM (Marko Đurić, prim. nov.) usudio se da kaže da je glas Olivera Ivanovića glas za razbijanje srpskog jedinstva, glas protiv očuvanja državne veze sa srpskim institucijama na Kosovu. Predsednik Srpske liste (Goran Rakić, prim. nov.) je rekao da je Oliver patološki samozaljubljen i da gradi program na paranoičnom uverenju da mu neko preti. Bolje da ne čitam sve ostalo – rekao je Janković.

Janković je podsetio da je Ivanović u poslednjem intervjuu govorio o paljenju 50 automobila, kao i da postoje kriminalne strukture uvezane sa politikom u kojima vlada paničan strah.

– Ko god da je ovo učinio, a mi ne znamo ko je, radi protiv interesa i Srba i Srbije i albanskog naroda i svih ostalih. Oduprite se! Ova vrsta konflikta u Srbiji mora prestati – naveo je Janković.

Blic/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *