Premijerka Srbije na sastanku Bilderberške grupe

Region

Ana Brnabić, premijerka Srbije, učestvuje na godišnjem sastanku Bilderberške grupe koji u Torinu traje do 10. juna!

Ovo je prvi put da je neko iz Srbije pozvan na skup tzv. grupe Bilderberg, koja se smatra svjetskom vladom u sjeni, a pripisuju joj se mnoge važne odluke u međunarodnoj politici.

Skup u Torinu trajaće do 10. juna, a prisustvuje mu 130 uticajnih osoba iz 23 zemlje, pa će i premijerka Srbije iza zatvorenih vrata učestvovati u razgovorima među kojima su “liderstvo SAD-a, Rusija, populizam u Evropi…”

– Svi sastanci koji će se toekom tri dana odvijati u Italiji su apsolutno tajni, a učesnicima je zabranjeno da govore o bilo čemu što će se tamo događati – tvrdi EuroBlic.

Vlada Srbije saopštila je u januaru da je Brnabić poziv za učešće na sastanku u Torinu dobila nakon njenog izlaganja na sastanku grupe “Novi lideri za Evropu”, održanom u početkom godine na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Brnabić je od oktobra 2016. godine član spomenute grupe koju čine mladi političari iz više evropskih zemalja.

Bilderberškom grupom zove se neslužbeni godišnji skup zatvorenog tipa, sa oko 200 gostiju, koji se održava od 1954. godine. Većinu učesnika predstavljaju međunarodno uticajne osobe na području privrede, medija i politike. Prema nekim teorijama zavjere i prema procjenama objavljenima u uglednim medijima, jedna je od najmoćnijih političkih, medijskih, ekonomskih poslovnih grupa, a sastaje se na raznim lokacijama jednom na godinu i raspravlja o budućnosti svijeta.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *