Učeniku koji je nokautirao profesora prijeti zatvor

Region

Koprivnička policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje o maturalnoj večeri Obrtničke škole na kojoj je učenik nokautirao profesora i teško ga povrijedio. Mladić još nije krivično prijavljen.

“Još traje kriminalističko istraživanje. Samo to u ovom trenutku mogu kazati”, rekao je za “Podravski” portparol policije Dražen Laljek.

Istom portalu nezvanično je potvrđeno kako je riječ o prelomu jagodične kosti s pomakom usljed traume uzrokovane udarcem, ali čeka se zvanična potvrda ljekara kako bi policija mogla da podnese krivičnu prijavu.

Zatim bi se prijava mogla proslijediti Opštinskom državnom tužilaštvu za mladež u Koprivnici, a mladić zbog nanošenja teških tjelesnih povreda može biti kažnjen od šest mjeseci do pet godina zatvora. Profesoru, pak, prijeti stroga disciplinska mjera Obrtničke škole.

Podsjetimo, prije nedjelju dana učenik je pretukao profesora na maturalnoj zabavi u hotelu Podravina u Koprivnici. Cijelom incidentu kumovao je alkohol, a svjedoci tvrde da je profesor provocirao učenika koji ga je zatim udario šakom u glavu. Maturalnoj večeri prisustvovalo je skoro 100 učenika.

(Index.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *