Crnogorac ubijen u sred bijela dana naočigled sugrađana

Region

Baranin Vaso Delibašić (45) ubijen je danas oko 13 časova iz vatrenog oružja u tom gradu, saopšteno je portalu CdM-u iz policije.

Ubrzo nakon ubistva, policija je pronašla zapaljeni automobil za koji se pretpostavlja da je korišćen u likvidaciji Delibašića.

Delibašić je ranjen naočigled brojnih sugrađana u blizini košarkaših terena u Makedonskom naselju.

Da je ubistvo pažljivo pripremano govori podatak da su napadači sačekali Delibašića koji se motorom dovezao u ulicu i otvorili paljbu na njega.

Prema nekim izvorima pucnji se nisu čuli, pa se pretpostavlja da je napadac koristio pregušivač.

Delibašić je pogođen u glavu i uprkos naporima ljekara da ga spasu, podlegao je povredama u barskoj bolnici.

“Službenici CB Bar, od momenta prijave događaja, preduzimaju koordinirane aktivnosti na njegovom rasvetljavanju, u koordinaciji sa tužilaštvom. Lice mjesta je obezbijeđeno do dolaska državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji će izvršiti uviđaj zajedno sa službenicima CB Bar i Forenzičkog centra. Svi izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

Inače, Delibašić se povezuje sa kriminalnom grupom pokojnog Luke Đurovića, koja je bila ogranak ekipe Luke Bojovića. Pretpostavlja se da je Delibašić bio na motoru u momentu pucnjave.

“Napadač je bio u autu, znao je da će Delibašić tuda da naiđe motorom. Kada je prišao, izašao je iz automobila i pucao mu u glavu, a zatim je pobjegao. Kasnije je vozilo nađeno zapaljeno da drugom kraju grada”, kazao je sagovornik crnogorske “Borbe” iz policije.

Policija traga za napadačem.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *