Predsjednik niškog DSS-a podnio ostavku i ponudio stranci odbornički mandat

Region

Predsjednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Nišu, Goran Đorđević, podnio je juče ostavku na sve funkcije u stranci i ponudio da vrati i odbornički mandat.

Kao razlog za ostavku naveo je nezadovoljstvo zbog toga što je vrh stranke odobrio saradnju sa Srpskom naprednom strankom u Opštini Pantelej.

Đorđević je za Južne vestirekao da je nezadovoljan zbog saradnje DSS sa SNS ne samo u Nišu, već i na državnom nivou i zbog toga je donio odluku da se odrekne svih funkcija.

-Donošenjem odluke da u Panteleju sarađujemo sa SNS, smatram da smo iznevjerili birače i građane koji su nam dali šansu na izborima. Zbog tih posljednjih dešavanja u stranci odlučio sam da podnesem ostavku – rekao je Đorđević.

Pored njega, ostavke su podnijeli i predsjednici Opštinskih odbora DSS u Medijani i Panteleju, kao i osmoro članova Gradskog odbora.

Đorđević je, kako kaže, spreman i da se odrekne mandata odbornika u niškoj Skupštini.

-Ja sam stranci ponudio i odbornički mandat. Ako ona to zahtijeva od mene, ja ću vratiti mandat – rekao je Đorđević.

Inače, Đorđević je jedan od dvojice odbornika DSS u Skupštini Grada, koji su u mandate osvojili na zajedničkoj listi sa Dverima, partijom koja je tada takođe dobila 2 odbornika.

Đorđević je na čelo Gradskog odbora DSS u Nišu došao decembra 2014. godine nakon što je tadašnji predsjednik odbora Milan Lapčević postao potpredsjednik DSS na republičkom nivou.

U aprilu ove godine, u jeku izborne kampanje, procurila je informacija da je Đorđević još tada podneo ostavku, navodno jer je bio nezadovoljan što je kao predsjednik niškog DSS bio tek na 52. mestu izborne liste DSS-Dveri na parlamentarnim izborima.

Ipak, on je to tada demantovao i ostao je na funkciji predsjednika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *