Zaharova: Zahvaljujući Guči upoznala sam pravu Srbiju

Region

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izrazila je danas zadovoljstvo što je zahvaljući posjeti Srbiji i odlasku na, kako je rekla, nevjerovatnu feštu u Guču, koji je organizovao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, imala priliku da upozna pravu Srbiju.

Zaharova je ministru Dačiću, sa kojim se sastala u bašti hotela Moskva u Beogradu pred povratak kući, zahvalila na programu koji je osmislio za njenu trodnevnu posjetu.

-Zahvaljujući Ivici, jer je upravo on izmislio čitav taj program, sve je bilo dirljivo i nevjerovatno. Imala sam priliku i da radim i da vidim onu Srbiju, pravu Srbiju koju ne bih vidjela nikada kada dođem u zvaničnu posjetu – rekla je Zaharova.

Podsjetila je da obično tokom službenih posjeta posjećuje aerodrome, hotele i zvanične događaje i da u takvim situacijama nema priliku da vidi pravo lice jedne zemlje.

– Vidjela sam Srbiju, stvarnu, pravu, živu i ljude kako žive – rekla je Zaharova koja je dodala da je što se tiče posla, razmjene mišljenja i druženja u Srbiji bilo toliko interesantno, da su pravljene dvije runde konsultacija iako je posjeta predviđala jednu.

-U Ministarstvu spoljnih poslova napravljene su čak dvije runde konsultacija, druga je bila sinoć, po našim stručnim pitanjima mogli smo da se sastanemo jednom, ali je toliko bilo interesantno da smo se sastali dva puta – rekla je Zaharova.

Prema njenim riječima, sabor trubača u Guči je “nevjerovatna fešta, ogromna manifestacija, ushićenje i nadahnuće, spoj modernog i tradicije koja privlači pažnju omladine”.

Zaharova, koja je sa ministrom Dačićem uz kafu i “slatki specijalitet”, tortu Moskva šnit, otkrila, kako je rekla, malu tajnu, a to je da su joj posjetioci u Guči prilazili i govorili da žele da vide ruske izvođače na festivalu trube.

– Rekli su mi da žele da ugoste grupu Lenjingrad, odmah sam se javilia Sergeju Šturovu i on je rekao da je to interesantno i da će nastojati da sve organizuje sljedeće godine – dodala je Zaharova i podsjetila da grupa Lenjingrad ima u svom sastavu trube i da Šturov može da napavi dobro takmičenje sa srpskim trubačima.

Dodala je da se nada da će sve uspjeti i da neće zažaliti što će doći u Guču.

Dačić je zahvalio Zaharovoj na posjeti, koja je, kako je naveo bila radnog karaktera u okviru poltičkih konsultacija iz oblasti javne diplomatije.

-Posjeta je bila je veoma uspješna i korisna. Njena posjeta saboru u Guči i sve što je ovdje radila imalo je veliku pažnju javnosti, što je doprinos dobrim odnosima dvije države i dva naroda – rekao je Dačić.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *