Priština počela pripreme za obilježavanje granice sa centralnom Srbijom

Region

Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obilježavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsjednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da “ne vidi prepreku za obilježavanje granične linije” prenio je RTS pozivajući se na prištinske medije.

– Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtjev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promjene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promjene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih perioda – rekao je Bulići.

Kako se navodi, može da se očekuje da na sljedećem sastanku kosovskog predsjednika Hašima Tačija i predsjednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije, piše Blic.

Pristinski analitičari ukazuju da nijedna institucija nema pravo da odlučuje o teritoriji, savezima, miru, spoljnjem dugu, izuzev kosovske skupštine.

– Samo skupština može da odlučuje o pitanjima koja se odnose na teritoriju i niko drugi – kažu analitičari.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *