Na Jadranu talasi visoki do pet metara

Region

Zbog snažnih udara bure i talasa koji su na Jadranu bili i do pet metara, u ponedjeljak poslijepodne otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području, temperatura u Dalmaciji spustila se za desetak stepeni, a na Biokovu su izmjerena 3,3 stepena.

“Otkazane su trajektne linije Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik”, rekla je za Hinu voditeljka agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić.

Po njenim riječima, poslijepodne su otkazane i sve katamaranske linije koje Split povezuju s ostrvima.

Snažni vjetar i jaka kiša u Splitu su poslijepodne izazvali saobraćajne gužve i zastoje, a na više mjesta bilo je prevrnutih kontejnera te odlomljenih grana.

Splitska je policija saopštila kako je zbog jakog vjetra za prvu grupu vozila zatvorena cesta Solin-Klis.

Nevrijeme s jakim vjetrom i kišom zahvatilo je poslijepodne i Makarsko primorje.

Bura puše do 100 kilometara na sat pa je u prekidu trajektni saobraćaj Sumartin-Makarska, vjetar otežava cestovni saobraćaj na prijevoju Dupcima kod Brela, a zbog mokrih kolovoza i mogućih bočnih udara vjetra, vozačima se preporučuje opreznija vožnja.

Temperatura zraka u Makarskoj od jutrošnjih 25 spustila se poslijepodne na 14 stepeni, saznaje se u Gradskom centru Osejavi u Makarskoj, a na najvišemu biokovskom vrhu Sv. Juri, prema informaciji dežurnog tehničara, temperatura se spustila na 3,3 stepena Celzijusa, što nije uobičajeno za ovo doba godine.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *