Milorada Pupovca u centru Zagreba gađali hranom

Region

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac napadnut je danas u centru Zagreba, navodi Srpsko narodno vijeće (SNV) u saopštenju za medije.

SNV navodi da je Pupovac danas u društvu Borisa Miloševića, predsjednika kluba zastupnika SDSS-a u saboru, nakon završetka saborske sjednice prolazio pored bistroa “Amfora” na zagrebačkoj tržnici Dolac.

U jednom trenutku Pupovac je osjetio udarac u desnu stranu tijela, u predjelu ramena, a u trenutku kad se okrenuo, vidio je da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći, a neki, krupniji i čvršći, odbili su se od njegovog vrata, ramena i ruku i rasuli po tlu, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, prema jačini i preciznosti udarca, Pupovac pretpostavlja da je hrana na njega bačena s jednog od obližnjih stolova za kojima su sjedili gosti restorana “Amfora”.

Pupovac pretpostavlja da je hrana na njega bačena s jednog od obližnjih stolova za kojima su bili gosti restorana “Amfora” –

SNV navodi i da ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički nasrtaj na Pupovca, ali je prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih saradnika Borisa Miloševića.

S obzirom na to da se napad dogodio pred velikim brojem ljudi i to na mjestu na kojem se Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih.

Po tome kako je izveden, ovaj napad je za cilj imao otvoreno manifestovanje mržnje, javno poniženje i fizičku ugroženost Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, navodi SNV.

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vrijeme, a posebno proteklih nedjelju dana protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog da iznenadi, jer je kampanja takva da ne podstiče ljude samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja, zaključuje se u saopštenju.

Istinito/Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *