Vučić sa Putinom o Kosovu

Region

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je rešenje za Kosovo još daleko, a takođe je još jednom potvrdio opredeljenje Srbije za vojnu neutralnost. Ruski predsednik je rekao da će sa Vučićem razgovarati o ekonomskoj saradnji, ali i o političkoj situaciji u regionu.

Vučić je na početku sastanka, a pre susreta u četiri oka sa ruskim predsednikom, izrazio zahvalnost Putin za poziciju koju pokazuje prema pitanjima koja su životno važna za Srbiju.

„Kao što znate situacija na Balkanu je veoma složena, Srbija se suočava sa mnogobrojnim provokacijama na svakodnevnom nivou. Bez obzira na to, naša težnja je da postignemo kompromis i očuvamo mir i stabilnost, ali veoma smo daleko od rešenja za Kosovo i Metohiju“, rekao je Vučić.

On je ponovio stav da će Srbija kao slobodna i nezavisna država čuvati vojnu neutralnost.

„Mislim da je Srbija danas jedina zemlja na Zapadnom Balkanu sa takvom težnjom“, dodao je predsednik Srbije.

„Što se tiče naših ekonomskih veza, Vi ste pravilno rekli da naša robna razmena raste“, konstatovao je Vučić i na kraju obraćanja pozvao predsednika Rusije da poseti Beograd.

S druge strane, Putin je ukazao da je primetan rast ulaganja Rusije u Srbiju koji je, kako je rekao, dostigao četiri milijarde dolara.

sputniknews.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *