Vučić i Brnabić zatražili podršku Kine

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić zamolili su danas ambasadora Kine Li Mančanga da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, a Mančang je uzvratio da će već u toku dana o tome obavijestiti predsjednika Kine.

Predsjednik Vučić i premijerka Brnabić obavijestili su ambasadora Kine o najnovijem razvoju situacije, poslije jutrošnjeg upada jedinica ROSU u Sjevernu Mitrovicu.

Oni su zamolili ambasadora Lija da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost, uz ozbiljan i odgovoran pristup rješavanju svih problema.

– Upad jedinica ROSU u Sjevernu Mitrovicu pokazao je da su snage KFOR, odnosno NATO, namjerno obmanjivale sveukupnu javnost i danas je svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali – rekao je Vučić.

Predsjednica Vlade Brnabić rekla je, po pitanju uvođenja taksi na srpsku robu, za koje očekuje reakciju Evropske unije, jer je riječ o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i CEFTA sporazuma, da je to pitanje i za Ujedinjene nacije, jer je UNMIK jedan od potpisnika, i da u tom smislu očekuje podršku Kine u najvažnijoj svjetskoj organizaciji.

Ambasador Li je rekao da Kina odlično razumije šta se dešava na Kosovu i Metohiji i da je to već poznati scenario napada na integritet Srbije.

Kineski ambasador je istakao da će predsjednik Si u toku dana biti o svemu obaviješten i da Srbija može da računa na podršku Kine.

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *