Todor je postao svjetsko ime, ali mediji ćute o tome!

Region

Poslije međunarodne konferencije mladih naučnika u Beogradu rijetko koji medij je objavio iili prenio vijest da je maturant Pete beogradske gimnazije Todor Cvetanović na velikom svjetskom takmičenju iz biologije bio prvi na svijetu.

Na upravo završenoj internacionalnoj konferenciji mladih naučnika koja je ove godine održana u Beogradu, srednjoškolci iz Srbije su osvojili čak 10 medalja i jednu specijalnu nagradu.

Todor Cvetanović jedan je od onih koji su osvojili zlatnu medalju, a građani Srbije su za ovu vijest, umesto iz medija, saznali preko društvenih mreža.

Mnogi su bili veoma razočarani baš zbog toga što u većini medija nije bilo mjesta za promovisanje uspjeha mladih naučnika. Ljubiša Preletačević-Beli je na Fejsbuku ostavio simpatičan komentar:

Osim Todora, zlatne medalje osvojili su Marija Pinjić, Katarina Stanković i Ana Mijušković, srebrne medalje Sara Milošević i Aleksandar Vujčić, bronzane Ana Radović, Aleksandra Gazikalović, Uroš Filipović i Veljko Đondović, a specijalnu nagradu Dimitrije Rajčić.

Srednjoškolci iz 30 zemalja takmičili su se s 192 rada u šest kategorija: informatika, inženjering, matematika, fizika, zaštita životne sredine i prirodne nauke.

Istinito/Dnevni žurnal

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *