Opozicija u Crnoj Gori sprema velike proteste u nedjelju

Region

Pristalice Demokratskog fronta (DF) protestovale su i večeras ispred Skupštine Crne Gore u znak protesta zbog hapšenja poslanika tog saveza i lidera PzP Nebojše Medojevića kome je Viši sud juče dodao još dva mjeseca zatvora.

Jedan od lidera DF, Andrija Mandić je rekao da će se nastaviti pregovori i da će čekati riješenje do nedjelje. Mandić je na protestu takođe rekao da će u nedjelju biti postavljena bina, a da će demonstranti preći ulicu. On je ranije večeras najavio protest DF za nedjelju i poručio da će protestantima biti podijeljeni žuti prsluci.

Predsjednik Radničke partije i poslanik DF Janko Vučinić kazao je da je hapšenje Medojevića potvrdilo diktaturu i da će DF odgovoriti još žešće.

On je upozorio da je time srušen dijalog u parlamentu i da vlastima odgovara samo haos.

“Država Crna Gora kao da ne postoji, a ne postoje ni njene institucije već samo na papiru. Sve je u rukama moćnika. Možemo i mi biti kao Francuzi i Rumuni”, kazao je Vučinić.

Branko Radulović, poslanik DF je rekao da je Crna Gora na istorijskom raskršću. On je upozirio da se DF u Skupštinu vratio da ne bi trošio krv i mladost Crne Gore već da vidi dijalog.

“Spremni smo da za slobodu Crne Gore krenemo kao i prije dvije godine. Junački. Naš Medo će se sjutra pojaviti pred sudom i reći sve što ima. Pregovaramo još par dana pa onda putem za slobodu preko ulice”, rekao je on.

Poslanik DF Predrag Bulatović je kazao da je ugrožen mir i ustavni poredak Crne Gore. Pojasnio je da se vode pregovori o rješavanju krize kao i da DPS ćuti.

“Već sjutra Ustavni sud može da donese privremenu mjeru da oni budu na slobodi i da se nastavi dijalog. Ako žele da drže Nebojšu i uhapse Milana imaju naš odgovor. Za nedjelju smo najavili veliki narodni prostest i pozivamo čitavu Crnu Goru”, rekao je Bulatović.

Među okupljenima su bili i čelnici Ujedinjene Crne Gore.

Vijesti.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *