Bulatović: Ako ne padne vlada, protesti se šire na cijelu Crnu Goru!

Aktuelno Region

– Cilj protesta Demokratskog fronta, koji je zakazan u nedjelju, 9. decembra u Podgorici, jeste da izazove pad Vlade Crne Gore, poručio je član Predsjedništva DF-a Predrag Bulatović.

“Nije nam cilj da izvršimo državni udar, nego da politički Vladu natjeramo da podnese ostavku. Nakon toga ćemo formirati novu vladu sa novim izbornim zakonodavstvom”, rekao je Bulatović sinoć Televiziji Crne Gore.

Demokratski Front /DF/ je u petak na petom protestnom okupljanju zbog nezakonitog i protivustavnog ponašanja prema poslanicima DF-a Nebojiši Medojeviću i Milanu Kneževiću, pozvao sve lidere opozicije u Crnoj Gori i građane da se u što većem broju okupe u nedjelju, 9. decembra, ispred zgrade crnogorskog parlamenta u 18.00 časova.

“Demokratski front je u skladu sa Zakonom zakazao protest za nedjelju u 18 sati u Podgorici, ne bude li rješenja, protesti se šire na cijelu Crnu Goru, i svako vaninstitucionalno djelovanje nosi rizik i ne znam kome to odgovora. Situacija je krajnje rizična, na ivici nečega što može da eskalira”.

Bulatović očekuje da u nedjelju na protest dođu građani iz svih gradova Crne Gore.

“Prevoz će biti organizovan, pozivamo sve građane, ne samo pristalice DF, već sve građane, ovo je borba za ustavnopravni poredak. Pozivam i sve lidere opozicionih partija da dođu na protest. Ovo je prvi u nizu protesta, suština je da skup bude masovan, da počnemo vaninstucionalnu demokratsku borbu, želimo pad Vlade, ne želimo državni udar”.

“Mi smo u ozbiljnoj krizi, ne možemo reći da smo na ivici građanskog rata “, kazao je Bulatović i dodao ” “neću da kažem da iza ovoga stoje ni Milo ni Duško, može da stoji i neko treći”.

Lider DF-a Andrija Mandić poručio je da će DF u nedjelju “sa žutim prslucima i vatrama slobode da odbrani Crnu Goru”.

“Pred nama je velika akcija. Neko je odlučio da nas ponizi i zgazi. Mi na to ne pristajemo”, poručio je Mandić.

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević uhapšen je 29. novembra prema nalogu Višeg suda u Podgorici i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, iako mu prethodno nije skinut poslanički imunitet.

Medojević je uhapšen nakon sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj je usvojena Rezolucija kojom se poništavaju odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine o ujedinjenju Crne Gore sa Srbijom.

borba.me

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *