Podgorica: Medojeviću pozlilo od gladovanja

Region

Predsjednik pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević, koji se nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prebačen je u Klinički centar Crne Gore, prenose Vijesti.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović, napisao je na Fejsbuku da se Medojeviću zdravstveno stanje značajno pogoršalo.

-Nebojši je pozlilo. Prebačen je u KBC. Upravo smo obaviješteni da se Nebojši Medojeviću zdravstveno stanje, kao posljedica devetodnevnog štrajka glađu, značajno pogoršalo – napisao je Radunović.

Ranije danas, njegova supruga Marina Medojević na Fejsbuku je napisala da se njen suprug ne osjeća se dobro i da će ljekari odlučiti kakvu će proceduru sprovesti.

Nebojša Medojević uhapšen je prošle sedmice u Podgorici.

Medojević je uhapšen prošle sedmice po nalogu Višeg suda u Podgorici, u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita. On je u pritvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao „Carine“.

On je kažnjen sa još dva mjeseca zatvora, jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek nakon što mu istekne ova zbog koje se već nalazi u zatvoru.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *