Medojević na slobodi, Knežević napustio zgradu parlamenta

Region

Ustavni sud Crne Gore naložio je da se obustave odluke sudova kojima je poslanicima DF Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću određen zatvor. Knežević  je sinoć izašao iz parlamenta, a Medojević iz zatvora.

Poslanik i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izašao je sinoć iz Skupštine Crne Gore gdje je proveo skoro dvije nedjelje. Njemu je oko ponoći uručeno rješenje da se obustavlja odluka o određivanju pritvora.

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević je oko dva sata iza ponoći napustio Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

– Jutros u 02.40. Na SLOBODI, posle 14 dana od protivustavnog i protivzakonitog kidnapovanja od strane režima, zbog javno izgovorene riječi. Samo jako! – napisao je Medojević na Tviteru.

U izjavi za Borba.me Medojević se zahvalio svima na “ogromnoj pozitivnoj energiji i podršci koju ste nam davali u ovim danima teških izazova za nas”.

– Borba za slobodu se nastavlja. Sad je valjda jasno svima da je vrijeme za jedinstvo i slogu svih ljudi koji ne žele da trpe ropstvo i diktaturu. Bolesni, kompromitovani, korumpirani sistem koji masovno krši ljudska prava i slobode, diskriminiše ljude, preliva nacionalno bogatsvo u svoje džepove, rasipa resurse i gura nas u dužničko ropstvo i bankrot, dijeli i svađa, mora biti odbačen. Vrijeme je za novi društveni dogovor o temeljnim vrijednostima – slobodi i demokratiji, poručio je Medojević.

Ustavni sud Crne Gore naložio je da se obustave odluke sudova kojima je poslanicima DF Nebojši Medojeviću i Kneževiću određen zatvor.

Sud je, piše u njegovom rješenju, donio privremene mjere za obustave rješenja Apelacionog i Višeg suda kojim je poslanicima Demokratskog fronta određeno stavljanje u zatvor.

Obustava rješenja traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Crne Gore o ustavnosti odredbi ZKP-a.

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *