Medojević: Nastavljam gdje sam stao

Region

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je da ga je boravak u zatvoru osnažio, baš kao i cijeli Demokratski front, te da će nakon oporavka nastaviti tamo gdje je stao i boriti se za Crnu Goru koja je, kako je naveo, pred ambisom i prijeti joj ludilo ako se nešto ne promjeni.

On je neposredno po izlasku iz pritvora, u kojem je proveo 14 dana pod neprekidnim video-nadzorom, rekao da se nada da će se Crna Gora konačno probuditi.

– Nisu me slomili, nego kako naš narod kaže – što te ne ubije, to te ojača. E mene su osnažili još više, baš kao i celi Demokratski front – rekao je Medojević za “Večernje novosti”.

On je dodao da mu je najbitnije da je “čist pred Bogom i narodom”.
– I ovo će se zvati juče. Oporaviću se i nastaviti tamo gdje su me privremeno zaustavili u noći između 29. i 30. novembra, nakon sjednice parlamenta. Tada su mi prvi put stavljene lisice i sproveden sam u Spuž kao najveći kriminalac. Kada se to radi jednom poslaniku, predstavniku naroda i to bez skidanja imuniteta – šta tek onda da očekuje obični čovjek – rekao je Medojević.

Medojević je zahvalio svima koji su protekle dvije sedmice bili uz njega i poručio da je “ponosan na činjenicu da je njegovo hapšenje uzdrmalo region”.

– Valjda je svima jasno da je čas za opoziciono jedinstvo. Korumpirani sistem koji masovno krši ljudska prava, preliva nacionalno bogatstvo u svoje džepove, rasipa resurse i gura nas u dužničko ropstvo i bankrot. Sistem koji dijeli i svađa mora biti odbačen – poručio je Medojević.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *