Mojsilović: Vojska Srbije spremna da odgovori svim izazovima

Region

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović je rekao da je Vojska Srbije spremna da odgovori svim izazovima i rizicima, ali da se nada da će Kfor u svom kapacitetu i mandatu obezbijediti zaštitu svih građana na Kosovu i Metohiji, sa težištem na srpskoj zajednici.

Mojsilović je rekao za RTS da građani nemaju nikakavu potrebu da brinu da li Vojska Srbija može da odgovori svim zahtjevima koji se odnose na izazove, rizike, pa i prijetnje i dodao da će Vojska Srbije sa pažnjom budno pratiti kompletnu situaciju.

– Mi već u kopnenoj zoni bezbednosti duž čitave administrativne linije (sa Kosmetom) imamo respektibilni kapacitet koji definitivno prati stanje bezbednosti – dodao je Mojsilović.

On je rekao da je operativna sposobnost Vojske Srbije mnogo bolja u odnosu na prethodni period, kao i da je siguran da će ona biti mnogo veća.
On kaže da je stanje na Kosovu i Metohiji nepredvidivo u novim sferama i da se juče u Nišu sastao sa komandantom Kfora da “kao vojnici” usaglase sve detalje u vezi sa radom i aktivnostima na terenu.

Odgovarajući na pitanje da li vjeruje da će NATO zaštititi srpski narod, Mojsilović kaže da je dobio uvjeravanja da će oni to uraditi.

– Suština je da je nama neophodno da imamo komunikaciju i saradnju i da svi radimo u pravcu obezbjeđenja mira i bezbjednosti – ističe Mojsilović.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *