Gaši: Kosovska vlada podržava Tačija

Region

Kosovska vlada ostaje posvećena dijalogu s Beogradom i podržava Tačija u tom procesu, izjavila portparolka vlade u Prištini Donjeta Gaši.

“Vlada Kosova redovno komunicira sa Evropskom unijom. Mi smo posvećeni dijalogu. Na osnovu svojih nadležnosti, vlada je uključila u sve svoje kapacitete za konstruktivan dijalog i istovremeno poštuje i podržava predsjednika u ovom procesu, na osnovu svojih ustavnih ovlašćenja”, navela je Gašijeva, prenijela je Gazeta-Expres onlajn.

Gašijeva je to rekla u odgovoru na novo pismo koje je troje evropskih zvaničnika uputilo Haradinaju nakon njegovog jučerašneg boravka u Briselu, gdje je održan Savjet za SSP o prikjučenju Kosova u EU.

Haradinaj je tom prilikom rekao da je EU izgubila kredibilitet medijatora u dijalogu Beograda i Prištine, a nakon toga je dobio novo pismo koje su mu uputili šefica evropske diplomatije Federiga Mogerini, komesarka za trgovinu Sesilija Malstrom i komesar za pitanje proširenja Johanes Han.

Evropski zvaničnici su Haradinaju poručili da odbacuju njegovu konstataciju da je u dosadašnjeg dijalogu Beograda i Prištine malo postignuto, a da je on, svojim jednostranim aktivnostima, ugrozio taj proces.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *