Pet žrtava sudara kod Niša

Region

Dvije osobe povrijeđene u stravičnom sudaru voza i autobusa, koji se dogodio jutros kod Niša, preminule su u toku operacije. Broj žrtava ovog udesa, u kom je voz prepolovio autobus na pola, porastao je na pet.

Kako saznaje Blic, tokom operacije preminule su dvije ženske osobe, tinejdžerka M. K. (15) i N. J. (42).

Kako Blic nezvanično saznaje, još povrijeđenih u nesreći je u jako teškom stanju i ne zna se da li će preživjeti.

Ministar zdravlja Zlatibor Ločar, obišao je povrijeđene i rekao da se u kritičnom stanju nalazi dvoje tinejdžera, šesnaestogodišnja djevojka i šesnaestogodišnji mladić, i da se ljekari bore za njihove živote.

– U Kliničkom centru je sada smešteno 13 pacijenata od kojih je osam maloljetnika, uglavnom starosti oko 16 godina. Dva pacijenta su u jako teškom stanju. Djevojka (16) ima ozbiljne povrede centralnog nervnog sistema. Nju su operisali neurohirurzi, ali je ona i dalje u komi. Dječsk (16) je, takođe, u kritičnom stanju i ima ozbiljne povrede kičme – rekao je Lončar.

Kako javlja reporter Blica Kliničkim centrom odzvanjali su jauci porodica koje su saznale da su im članovi porodice nastradali. Jedna žena od šoka kolabirala je ispred bolnice, a jednog muškarca ljekari su u suzama odnijeli u ordinaciju.

– Tuđom greškom da mi dijete pogine u 15 godina. Zar je to zaslužila. Ne treba mi više ništa – plakao je i vikao otac jedne od žrtava udesa.

U udesu je teško povrijeđen i vozač autobusa u koji je udario voz. On je, kako saznajemo, prebačen u KC gde će biti operisan i medicinski zbrinut.

Blic

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *