Sjednica parlamenta Srbije prekinuta zbog žestoke svađe poslanika

Region

Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula je sjednicu parlamenta nakon polučasovne žučne rasprave i svađe poslanika.

Nakon što su neki od poslanika glasno negodovali, šetali po sali tokom zasjedanja i fotografisali telefonom, Gojkovićeva je poručila da Skupština ne može tako da radi i zakazala nastavak sjednice za utorak, 22. novembar.

“Moraću da uzmem par dana da razmislim o ovom sazivu parlamenta i šta nam je činiti, jer postoji duboko nerazumevanje”, rekla je Gojkovićeva.

Ona je napomenula da mora da razmisli o razumijevanju parlamentarizma i o tome da li je neko došao sa namjerom da obesmisli parlament.

Gojkovićeva je prethodno određivanjem kraćih pauza bezuspješno pokušavala da smiri situaciju, jer su se poslanici međusobno vrijeđali i psovali.

Za vrijeme izlaganja Aleksandra Martinovića iz Srpske napredne stranke, koji je pozvao predsjedavajućeg da zaustavi hajku protiv poslanika Marjana Rističevića, poslanici stranke “Dosta je bilo” i Demokratske stranke ustali su sa svojih mjesta, glasno negodovali i držali transparente “Isključi nasilje, isključi Rističevića”.

Poslanik “Dosta je bilo” Branislav Mihajlović, kome je Gojkovićeva izrekla opomenu i udaljila ga sa sjednice, u jednom trenutku je ustao i glasno vikao.

Gojkovićeva je sa sjednice udaljila i poslanika Demokratske stranke Balša Božović, a njegov stranački kolega Goran Ješić je poslije rasprave sa predsjednikom Skupštine Srbije glasno opsovao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *