Dječaku petarda raznijela pola prsta, zadobio i opekotine na šaci

Region

Dječaku starom četiri godine petarda je raznijela skoro pola kažiprsta desne ruke dok je sa rođacima proslavljao Novu godinu u selu Lipovica u opštini Leskovac.

Incident se desio 31. decembra 2018. godine oko 18 časova nakon čega je dječak doveden do Doma zdravlja u Doljevcu odakle je sanitetom Hitne pomoći brzo transportovan na Kliniku za dječju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra u Nišu.

– Dječak ima tešku tjelesnu povredu jer mu je u eksploziji petarde otkinuto skoro pola kažiprsta desne ruke. Nema cio gornji članak prsta. Mi smo ranu obradili, rekonstruisali koliko je moglo da se spasi. Dio prsta je uništen u eksploziji petarde tako da nismo imali šta da pokušamo da prišijemo. Sanirane su i ostale povrede i opekotine na desnoj šaci, kao i manje povrede i oguljotine na lijevoj šaci, koja je takođe oprljena, ali nema težih povreda. Dječak je dobrog opšteg stanja i nalazi se na odjeljenju sa bakom – kaže za „Blic“ dežurni hirurg na Klinici za dječju hirurgiju sa ortopedijom dr Zoran Marjanović.

Prema nezvaničnim saznanjima, dječakov otac ima prijavljeno boravište u Pukovcu pa su se zato i javili prvo Domu zdravlja u Doljevcu jer se tu liječe.

Kako se petarda našla u rukama tako malog djeteta, utvrdiće nadležni državni organi jer se po zakonu svaka teška tjelesna povreda mora obavezno prijaviti policiji.

(Blic)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *