Beograd: U masovnoj tuči migranata ubijen mladić

Region

Državljanin Avganistana S.G. (26) preminuo je na Urgentnom centru nakon masovnog obračuna migranata koji se danas dogodio na Zelenom vencu.

Kako saznajemo, tuča je najverovatnije izbila ispred restorana Mekdonalds na Zelenom vencu oko 15 časova, gde su prolaznici videli jednog povređenog stranog državljanina, a nastavila se na uglu Reljine i ulice Kraljice Natalije.

Kako navode očevici, naoružana grupa migranata istovremeno je viđena i na uglu Kameničke i Lomine ulice.

Najveća drama dogodila se na uglu ulica Kraljice Natalije i Lomine, gde je i stradao Avganistanac. Najmanje dvadesetak migranata doletelo je sa svih strana, sa izvađenim noževima da bi opkolili mladića koji je preminuo od ubadanja nožem.

– Dotrčali su iz pravca Terazija, Zelenog venca, pijace, sa izvađenim noževima i motkom sa ekserima, opkolili i krenuli da ga mlate. Motka je pukla koliko su ga jako udarali, a neko ga je u tom haosu verovatno izbo – priča taksista, očevidac drame koja se dogodila u centru Beograda.

Kako navode očevici, grupa taksista i prolaznika pokušala je da pomogne izbodenom mladiću nakon što se rulja razbežala. Jedna devojka donela mu je ćebe i stavila pod glavu.

U tuči koja je izbila između dve grupe migranata teško povređen još jedan strani državljanin.

Motiv tuče i dalje je nepoznat, ali konobarica kafane koja se nalazi u blizini, za “Blic” je rekla da se grupe migranata koje tu borave često i svađaju.

Kako je saopšteno iz MUP-a nakon tuče uhapšeno je pet osoba, a na licu mesta ostalo je ćebe i štap sa kojim su se tukli.

Pretresom su kod uhapšenih nađeni noževi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intezivno rade na rasvetljavanju tog slučaja.

Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *