U Srbiji uhapšeno 150 osoba

Region

Ministra policije Srbije Nebojša Stefanović je izjavio danas je u velikoj akciji MUP-a uhapšeno 150 osoba osumnjičenih za najteža krivična djela.

 

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je riječ o preventivnoj akciji i da je poseban naglasak stavljen na suzbijanje najtežih oblika kriminala odnosno osobe koje se sumnjiče za ubistva, pokušaje ubistva i trgovinu narkoticima.

 

“Nije lako naći dokaze, ali država će se potruditi da prikupi materijalne dokaze da ovi slučajevi dobiju i svoj sudski epilog. Pretresi i dalje traju”, naveo je Stefanović.

 

Kazao je da će država tu akciju sprovoditi redovno, to jest da neće stati na tome kada je riječ o onima koji se bave najtežim krivičnim djelima, trgovinom narkoticima kojom finansiraju dalje učešće u organizovanom kriminalu.

 

Takođe, poseban udarac će biti zadat i svima koji se bave nasiljem, koji se sumnjiče za ubistva, pokušaje ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda.

 

“Stalna akcija će biti da se ne bi dozvolilo da ti ljudi budu mirni i da se na bilo koji način osećaju bezbedni. MUP i Ministarstvo pravde će sutra na sednici Saveta za nacionanu bezbednost predložiti predsedniku Srbije i prdsednici vlade i vladi izmene dopune različitih zakona koji će omogćiti efikasniju borbu sa kriminalom i poštravanje sankcija za određena krivična dela”, naveo je Stefanović.

 

Kada se sutra predsjednik Srbije i drugi članovi Savjeta budu usaglasili sa tim biće izneseno više detalja, dodao je Stefanović.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *