Nadriljekar teško oboljelim obećavao izlečenje biljnom terapijom

Region

Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo je predistražni postupak protiv Miroljuba Petrovića, nadrilekara i lažnog profesora, kako bi se ustanovilo da li se bavio nadrilekarstvom, saznaje “Blic”.

 

Naime, pomenuto tužilaštvo odgovorilo je na pitanja koja im je “Blic” juče uputio, a povodom niza slučajeva u kojima je Petrović podstrekavao teško bolesne pacijente da kupuju njegove “ljekovite” proizvode, prate njegove kure liječenja i zanemare medicinu, odnosno da ne idu kod zvaničnih ljekara i na operacije.

 

Dva pacijenta izložena takvom Petrovićevom “liječenju” preminula su.

 

Više javno tužilaštvo u Leskovcu u svom odgovoru navodi da su, nakon što ih je “Blic” upoznao da lažni ljekar u selu Petrovac ima centar za ozdravljenje i bavi se liječenjem tako što daje pacijentima tinkture (biljne proizvode) koje sam pravi i naplaćuje boravak po cijeni od 120 evra po danu, leskovačkoj policiji poslali zahtjev za prikupljanjem informacija.

 

– Te radnje obavljamo radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da Miroljub Petrović krivično djelo – teško delo protiv zdravlja ljudi iz člana 259. stav 2 u vezi člana 254 krivičnog zakonika – navodi se u odgovoru tužilaštva.

 

Nakon dostavljenih odgovora po ovom zahtjevu, piše u odgovoru “Blicu” koji potpisuje Više tužiteljka Ljiljana Zlatanović Janković – tužilaštvo će donijeti odluku o daljem postupanju.

 

Iako se u odgovoru tužilaštva ne navodi da li će i kada i sam Petrović biti saslušan, uobičajeni tok predistražnog postupka to predviđa, pa se to očekuje i u ovom slučaju.

 

Miroljub Petrović, poznat po svojim šarlatanskim stavovima, ubjeđuje ljude oboljele od tumora da ne idu kod ljekara već u njegov centar, gde im debelo naplaćuje “liječenje”.

 

To je, najpre, tvrdila Biljana Jovanović (32), čiji je rođeni brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara nakon što su slepo vjerovali u riječi Miroljuba Petrovića. Biljana kaže da im je Petrović rekao da ni slučajno ne idu ljekaru kad je njenom bratu otkriven tumor na mozgu i da će mu od njegovih tinktura biti bolje, te je, kako tvrdi sestra, kada je mladić preminuo, svu krivicu svalio na porodicu.

 

Biljana kaže da je dijagnoza tumora njenog brata potresla porodicu i da su spas pokušali da potraže kod Petrovića pošto su gledali njegove snimke o ishrani i likečenju neizliječivih bolesti.

 

– Godinama smo slušali njegova predavanja ne znajući da će jednog dana da mi zatreba. Kontaktirala sam sa njim preko mejla i odgovorio mi je istog dana. Pisao mi je da se ne plašimo, da se to brzo i lako rješava, pritom nas ubjeđujući da ne idemo kod ljekara – kaže Biljana.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *