Haradinaj odbio da suspenduje takse

Region

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj nije prihvatio molbu kosovskog predsjednika Hašima Tačija da, u skladu sa ultimatumom SAD, trenutno suspenduju carinske stope na proizvode iz centralne Srbije i BiH, rečeno je Srni u kabinetu kosovskog premijera.

 

Haradinaj je, kako navode iz njegovog kabineta, odbio da prihvati Tačijevu molbu, uz obrazloženje da prije ukidanja odluke o carinskim stopama SAD daju garancije da će dijalog Beograda i Prištine biti okončan sveobuhvatnim sporazumom, uz poštovanje postojećih “graničnih” linija Kosova.

 

“Nema dogovora o suspenziji carinskih stopa”, poručuju iz Haradinajevog kabineta, nakon današnjeg sastanka u Prištini vladajuće Pan koalicije na kojem je trebalo da bude razmotrena platforma o dijalogu sa Srbijom.

 

On je ponovio da će taksa na proizvode koji potiču iz centralne Srbije i BiH ostati.

 

Haradinaj je najavio da će do kraja sedmice biti spremna platforma za dijalog sa Beogradom i izrazio nadu da će je podržati i opozicione stranke.

 

Dopisnik Srne javlja da su današnji sastanak napustili član Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj i predsjednik stranke NISM-a Fatmir Ljimaj, koji je i potpredsjednik privremene kosovske vlade i jedan od najbližih Haradinajevih saradnika.

 

Mediji prenose da se očekuje da će kosovski pregovarački tim sutra u kosovskoj skupštini predstaviti platformu za dijalog sa Beogradom.

 

Vlasti samoproglašenog Kosova su 21. novembra prošle godine uvele takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *