Kosor: Tajani u EU kao Vučić u Glini

Region

Bivšu hrvatsku premijerku Jadranku Kosor pogodilo je to što je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani tokom vikenda Istru i Dalmaciju nazvao “italijanskom Istrom i Dalmacijom”, a u taj slučaj “umiješala” je i predsjednika Srbije, koji joj je, kako piše “Tanjug”, inače u posljednje vreme u fokusu.

 

“Tajani 2019. u EU kao Vučić 1995. u Glini. Shame!”, poručila je Kosorova, povodom izjave Tajanija, u obraćanju na ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja.

 

Ona je to napisala na svom Twitter nalogu, na kojem i inače u posljednje vrijeme pomno prati političke događaje u Srbiji, posebno opozicione.

 

Kosor je takođe ocijenila da su Tajanijeve izjave nečuvene i zapitala šta je sa reakcijama hrvatskih poslanika EP, a posebno onih, kako je rekla, koje čeka reizbor.

 

Predstavnik Tajanija, koji je odbio da se izvini poslije dosta reagovanja na tu izjavu, rekao je da je ta izjava netačno interpretirana i da je treba tumačiti u istorijskom kontekstu.

 

Kosor je, inače, podsjeća “Tanjug”, u više navrata komentarisala proteste dijela opozicije u Beogradu, a između ostalog, na Twitteru je napisala:

 

“Hrabri ljudi na ulicama Beograda. Pozdrav iz Zagreba.”

 

Prokomentarisala je i napad na srpske vaterpoliste u Splitu, ocijenivši da je sramotan.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *