Zbog brutalnosti policije trudnica izgubila bebu (VIDEO)

Hronika Region

I pored upozorenja više građana da je trudna, što se može vidjeti na video klipu, više policajaca je nasrnulo na nesrećnu ženu.

 

Policijaci su jutros priveli troje aktivista, koji se bore protiv sječe čempresa Baru, a jednoj od građanskih aktivistkinja, inače trudnici, je pozlilo i završila je u Hitnoj pomoći, nakon čega je, nažalost, izgubila bebu.

 

„Sve vas koji ste bili zabrinuti za našu hrabru lavicu Ivanu, sa žaljenjem moram da obavijestim da je ona dobro, ali da je izgubila bebu… Ne znam šta više da vam napišem, Bar plače danas“, napisala je jedna od aktivistkinja Nikoleta Pavićević na svom Fejsbuk profilu.

 

Ona je prije toga, napisala da je trudnica Ivana Joličić Mećikukić privedena jer je sjedjela na ulici, Tanja Sekulić je u hitnoj zbog napada astme jer su je nasilno priveli, a Darko Janković je uhapšen jer je rekao “bravo kreteni”.

 

„Andriji Krivokapić je povrijeđena kičma jer je pružao pasivni otpor. Komandiri i policijaci koji su sinoć pljuvali, psovali, vukli i ranjavali su na slobodi jutros. Oni koji su to naredili su jutros slobodni. Je li vam to dosta ,pitam vas? Je li vam ovo sve dovoljno da izađete na ulicu? Do kad ćemo da se plašimo ćutimo i trpimo“, napisala je Pavićević.

 

Sredinom januara preko 90 čempresa posječeno je u dvorištu Gimnazije nakon čega je uslijedila reakcija nezadovoljnih građana koji i dalje na protestima negoduju zbog te odluke.

 

Čempresi su posječeni da bi se na toj lokaciji gradio vrtić.

 

Uz Uprave policije su kazali, da su službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su danas, nakon što su se stekli zakonski uslovi, pružili asisteniciju pravnom licu „LD Gradnja“ d.o.o. Nikšić, shodno Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći drzavnim organima, organima državne uprave, organima lokalne samouprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka.

 

„S obzirom da smo posredno saznali da je došlo do zdravstvenih komplikacija kod jednog lica izražavamo žaljenje ukoliko je to zaista tačno. Naime, službenici CB Bar su jutros prilikom pružanja asistencije „LD Gradnja“ d.o.o. Nikšić, priveli pet građana, među kojima je bila i ženska osoba, koji su svi pružali aktivan fizički otpor i sprječavali ulazak radnih mašina na gradilište“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

 

Na insistiranje službenika policije, dodaju oni, izvršen je ljekarski pregled pomenute ženske osobe, s obzirom na činjenicu da se izjasnila da je u drugom stanju.

 

„Tom prilikom nijesu konstatovane povrede. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Uprava policije će preduzeti sve mjere na utvrđivanju eventualne odgovornosti policijskih službenika, a spisi predmeti će biti upućeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na upoznavanje„, zaključili su iz Uprave policije.

 

in4s.net

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *