Vučić poručio vojsci i policiji: Protestujte koliko hoćete, para nema!

Region

Neka protestuju koliko hoće, neka prijete kontejnerima, bacanjem u rijeku, ali para nema više od onog što smo podijelili, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić vojnom i policijskom sindikatu koji su danas protestovali ispred zgrade vlade.

Vučić je nakon obilaska gradilišta Beograda na vodi rekao da su ti što sada protestuju mogli da biraju povećanje plate od pet odsto, ili jednokratnu isplatu od 20 ili 30 hiljada dinara, ali su htjeli i jedno i drugo, što, dodao je, nije moguće.

-Dobili su pet odsto povećanje plata, ako vi imate da im isplatite, ako Amerikanci imaju, odlično. U srijedu su razgovarali s ministrom i nisu se dogovorili. Sada mogu da prijete vezivanjem, bacanjem u rijeku, kontejnerima, ali tih para nema, rekao je Vučić.

On je primijetio da mu nije sasvim jasno zašto su se sada unervozili, a zatim dodao: “Vjerovatno ima neki politički razlog”.

-Ja, naprotiv, neću da popuštam, moje je da čuvam novčanik građana Srbije i ako im se ne sviđa neka izađu iz javne uprave i rade šta god, da zarade više, poručio je Vučić.

Vojni i policijski sindikati Srbije održali su danas u minut do 12 protest ispred zgrade vlade čime su željeli da ukažu na probleme pripadnika snaga bezbjednosti.

O protestima ispred zgrade Vlade Srbije, pročitajte OVDJE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *