Otac četvoro djece izbacio kroz prozor, troje teško povrijeđeno

Region

Nakon prvog pregleda i obavljenih rendgenskih snimanja, troje od četvoro djece koje je otac jutros u Pagu, Hrvatska, bacio kroz prozor sa visine od oko šest metara zadobilo je teške povrede i smješteni su na odjeljenje intenzivne njege. Prema zadnjim informacijama, jedna djevojčica je u komi.

 

Dvoje mlađe djece i daje je pod ljekarskim nadzorom, rekao je za lokalni portal Zadarski, direktor bolnice prof. dr Željko Čulina.

 

Direktor Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije Predrag Orlović rekao je za Antenu Zadar da je dvoje djece životno ugroženo.

 

Sedmogodišnja kći je u najgorem stanju. Troje djece zadobilo je teške tjelesne ozljede, jedno lakše.

 

“Dvije djevojčice starosti 7 i 8 godina su i jedinici intenzivnog liječenja. Jedna je stabilno i sutra će na operaciju. Druga, 7-godišnja, je teže ozlijeđena, nije stabilizirana. Ona je u komi. Kad se stablizira možda ćemo je prebaciti na Rebro”, rekao je jedan od liječnika.

 

“Drugo dvoje djece je stabilno, nisu ugroženi. Ali dječak je zadobio tešku tjelesnu ozljedu. Još je u obradi. Majka je došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, pogledala svoju djecu, u šoku je. Što će dalje biti nije u našoj nadležnosti. Mi ćemo joj osigurati da ona može biti pored svoje djece. Cilj je da se djeca što prije oporave”, rekao je ravnatelj bolnice.

 

Index saznaje da je riječ o Josipu Rođaku koji se prije desetak godina doselio iz Virovitice. U pitanju je radnik kampa Šimuni.

 

Njihov 54-godišnji otac bacio ih je s visine oko šest metara.

 

Radio Zadar je objavio da je riječ o “problematičnoj porodici koja je doselila u Pag” iz Slavonije, tačnije iz Virovitice.

 

Ovim povodom oglasio se odmah i premijer Andrej Plenković koji je rekao da je Hrvatska zgrožena ovim monstruoznim činom na Pagu.

 

Očekuju, kazao je, dalje vijesti.

 

– Doslovno smo svi potreseni s ovakvim, do sada barem ja ne pamtim, činom koji se dogodio na Pagu – kazao je premijer na početku sjednice vlade.

 

Policija utvrđuje okolnosti ove teške tragedije i u okviru svoje nadležnosti će preduzeti mjere krivičnopravne zaštite djece.

 

Otac je priveden u policiju, prenio je portal 24 sata. Mediji prenose svjedočenje komšija koji kažu da je porodica doselila prije 10 godine iz Slavonije u Pag, te da je i ranije bilo nekih problema.

 

Majka djece, koja je bila na licu mjesta, krenula je ka bolnici gdje su djeca smještena, ali ju je policija vratila.

 

Mediji prenose da je majka domaćica i da ima još jednu ćerku iz prvog braka staru 18 godina koja joj je oduzeta i živi u Rijeci, prenosi Blic.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *