Otmičaru djeda Jelene Đoković 10 godina zatvora

Region

Branislav Matić (37) osuđen je danas na 10 godina godina zatvora zbog otmice Milosava Radisavljevića (81), djeda Jelene Đoković, objavili su beogradski mediji.

 

Presuda je donijeta pred Višim sudom u Valjevu, a drugooptuženi Dragan Jerinić oslobođen je optužbi.

 

Matić i Jerinić su optuženi da su oteli Radisavljevića, vezali ga za banderu u njivi i telefonom tražili otkup od familije supruge tenisera Novaka Đokovića.

 

Radisavljević je pronađen u kukuruzištu vezan lisicima za betonsku banderu odakle je dozivao u pomoć, a pronašao ga je direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić.

 

Otmičar je tražio milion evra za otkup, a ideju da otme dedu Đokovićeve supruge dobio je tokom izdržavanja prethodne kazne od pet godina zatvora zbog razbojništva. Matić je u zatvoru gledao jednu emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković i koja je, između ostalog, pričala o svom dedi.

 

Radosavljević je ispričao policiji da su u njegovu kuću ušla dvojica maskiranih razbojnika koji su mu iz novčanika uzeli oko 26.000 dinara i mobilni telefon, a zatim ga izveli iz kuće i vezali za dalekovod koji se nalazi u blizini.

 

Matić je od ranije poznat istražnim organima, a osuđivan je na ukupno 14 godina zatvora zbog razbojništva, teških krađa i nedozovljenog posedovanja oružja. Otmica se dogodila u julu prošle godine u Ljigu.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *