Policija tvrdi da traga za napadačem, Margetić da opstruišu istragu

Region

Zagrebačka policija pokrenula je kriminalističku istragu u potrazi za napadačem na novinara Domagoja Margetića, koji je u utorak podnio krivičnu prijavu protiv nepoznatog muškarca zbog verbalnog i fizičkog napada.

U policiji navode da je Margetić podnio prijavu zbog prijetnji nepoznatog muškarca. Istraga je u toku i intenzivno se traga za počiniocem, ističu u policiji i dodaju da je Margetić odbio ponuđeno pružanje ljekarske pomoći.

Navode i da je bilo fizičkog kontakta, ali ne i ozljeđivanja, a više pojedinosti biće poznato nakon završetka kriminalističke istrage.

Suprotno navodima policije, Margetić tvrdi da mu je nepoznati napadač nanio povrede vratne kičme, što je naknadno utvrdio i ljekar, ali i da je policija na svoju ruku otkazala dolazak hitne pomoći po pozivu.

-Policija je aljkavo postupila od početka. Umjesto da mi zovu hitnu, odveli su me u postaju i otkazali hitnu. Drugo, nisu s mjesta napada htjeli izuzeti bocu kojom sam udaran po glavi kao dokaz. Očito su od početka imali namjeru opstrukcije ove istrage. Trenutno sam s ovratnikom, ozlijeđenom vratnom kralježnicom i neizdrživim bolovima u glavi i vratu. A oni lažu da nije bilo ozljeda iako su sigurno dobili medicinsku dokumentaciju po službenoj dužnosti. Na ovakvo postupanje policije upozorio sam jučer i ministra Orepića kad me nazvao, rekao je Margetić na tvrdnje iz policije.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) izvijestilo je juče da je Margetića u utorak, prvo verbalno, a onda i fizički, napao nepoznati muškarac na zagrebačkom Kvaternikovom trgu.

Margetić kao novinar istražuje kriminal i korupciju u hrvatskom društvu i uređuje emisiju Necenzurirano na TV mreži. Krajem novembra ove godine je na zidu u ulazu zgrade u kojoj stanuje neko nepoznat je napisao: “mrtav si, smeće novinarsko”, a ni napadač koji ga je pretukao ispred njegove zgrade 2014. godine još uvijek nije pronađen, podsjećaju u HND-u.

Inače, Margetića je nepoznati napadač napao i u avgustu 2014. ispred njegovog stana lakše ga povrijedio, a novinar je tada tvrdio da ga je napadač pokušao ubiti, a ne samo povrijediti, uvjeren da su motivi napada povezani sa nekim od slučajeva korupcije i tranzicijske pljačke koje istražuje i o njima piše već godinama.

Seebiz/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *