Cetinski o potvrđivanju optužnice: Trauma koju ću nositi do kraja života

Region

Protiv hrvatskog pjevača Tonija Cetinskog u januaru ove godine podignuta je optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Rovinju 2017. godine u kojoj je život izgubio 62-godišnji muškarac, a Opštinski sud u Pazinu potvrdio je optužnicu, piše Glas Istre.

 

Cetinski čeka da Sud utvrdi njegovu krivicu, a kako kaže, bez obzira na odluku, nakon kobne nesreće, za njega više ništa nije isto.

 

– Što se tiče optužnice i našeg pravosuđa, sve će se vidjeti u samom procesu koliko zaista jesu ili nisu na strani činjenica i istine. Kao što sam rekao, kako Sud odluči – tako će biti. Ako se ustanovi da sam kriv, za svoju krivicu ću i odgovarati – rekao je Cetinski, piše Avaz.ba.

 

Nimalo se ne može mjeriti s tragedijom porodice i prijatelja Ibrahima Kevljanina.

 

– Pomirio sam se sa svim eventualnim ishodima jer, ponavljam, kako god da sve ovo sudski prođe, ništa za mene više nije isto nakon tog kobnog 3. novembra 2017. i nikome ne želim da se tako nešto desi. To je trauma koju ću nositi u sebi do kraja života i situacija koju često sanjam i iz koje se ne mogu izvući, no nimalo se ne može mjeriti s tragedijom porodice i prijatelja Ibrahima Kevljanina – rekao je hrvatski pjevač.

 

Cetinski objašnjava da je odgovorna osoba i da ne brine za društveni status, već mu je bitnije kako se nakon nesreće osjeća kao čovjek.

 

– Od medijskog linča, sudova i zlih komentara najteže mi je to što sam bio učesnik takve jedne tragične nesreće u kojoj, nažalost, nisam mogao čovjeku pomoći. Sinkopama se, kao muzičar, služim jedino u muzičkom smislu. U ovakvim ozbiljnim stvarima potpuno sam odgovorna osoba i to za mene nije pozornica i zabava. To je život, to je stvarnost i puno mi je važnije stanje moje duše nego društvenog statusa ili težina kazne – zaljučio je Cetinski.

 

Podsjećamo, Cetinskom se stavlja na teret da je, kršeći propise o sigurnosti saobraćaja, nesreću sa smrtnom posljedicom izazvao iz nehata. Cetinski se tereti i da je vozilom ušao u krivinu, a da se prethodno nije uvjerio da li može izvršiti skretanje na siguran način po druge učesnike u saobraćaju. Toni se tereti i da nije prilagodio brzinu kretanja i da usljed svega navedenog, nije obratio pažnju na muškarca koji je ležao na putu.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *