KRVAVE BALKANSKE MILIJARDE: Političke elite i danas sarađuju u pljački naroda koji se mrze! (VIDEO)

Aktuelno Društvo Region

Publicista i istraživački novinar Domagoj Margetić u svojoj novoj knjizi “Krvave balkanske milijarde” opisuje način na koji su se bogatile političke elite dok je buktao grđanski rat na Balkanu i tvrdi da se slične stvari i danas dešavaju.

 

Margetić je istakao da su političke elite poslije raspada Jugoslavije međusobno podijelile oko 150 milijardi dolara koje su završile na njihovim privatnim računima, uključujući i njihovo blisko okruženje. Objašnjava da su na nesreći jugoslovenskih naroda, koji su se međusobno ubijali, profitirali Tuđman i Milošević, kao i tajkuni koje su oni stvarali državnim parama.

 

Margetić je  gostujući u emisiji “Skeniranje” rekao da veze političkih elita Beograda i Zagreba nikada nisu pokidane i da one i danas postoje.

 

– Nekada su dijelili naftne interese, a danas je to, recimo, promet mesa. I dok se narodi i dalje međusobno gledaju preko nišana, srpske, hrvatske i kosovske političke elite sarađuju i dijele plijen. Tako sam došao do papira kako se uvozi meso preko Kosova, onda u Srbiju, iz Srbije se izvozi u Hrvatsku, a odatle dalje u Evropsku uniju. I kako su Tuđman i Milošević svojevremeno dijelili plijen oko nafte, novca i nekretnina koje su naslijeđene od SFRJ, danas to tako hrvatska, srpska i kosovska elita čine sarađujući za svoje lične interese s uvozom mesa, kaže Margetić.

 

 

On je dodao da je o svemu tome govorio pred evropskim institucijama i iznosio dokaze, ali da je jasno da postoje interesi da se takve pljačke prećutkuju.

 

Istinito

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *