Beograd: Šešelj zapalio zastave EU i NATO

Region

​Povodom dvije decenije od bombardovanja SRJ, aktivisti i simpatizeri SRS su oko podneva krenuli iz Knez Mihailove ulice u Beogradu do zgrade Predsjedništva Srbije.

 

Oni su predvođeni liderom SRS Vojislavom Šešeljem koji je zapalio zastave Evropske unije i NATO.

 

Šešelj je zapalio zastave kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici, gdje je organizovano okupljanje aktivista i simpatizera, rekavši da je tim činom želio da dočara šta misli o EU i NATO.

 

Šešelj je poručio da srpski narod nikada neće zaboraviti “divljačko-zločinačko bombardovanje Srbije”.

 

“Nikada to ne možemo zaboraviti i nikada to nećemo oprostiti. Nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlanjuje u tu organzaciju i da nas te zveri ucenjuju da napadamo druge narode”, rekao je Šešelj novinarima.

 

On je kazao da Srbija nema šta da traži u EU, u kojoj su “skoncentrisani svi najgori srpski neprijatelji” koji su vijekovima pokušavali da upropaste zemlju.

 

Rekao je i da za Srbiju postoji samo jedan put, a to je put ka istoku, odnosno ka Rusiji i učlanjenje u “Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODBK)”.

 

Nakon njegovog obraćanja, okupljeni su krenuli za zgradi Predsedništva, a na čelu kolone je transparent “EU plus NATO neprijatelji Srbije”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *