CRNA GORA
Sporazum organizatora protesta i opozicije: Ostavke i djelovanje van institucija

Politika Region

Građanski pokret “Odupri se 97.000” i opozicione partije postigli su dogovor o Sporazumu za budućnost, saopštio je član organizacionog odbora protesta Džemal Perović.

 

Perović nije želio da saopšti detalje sporazuma koji će potpisati svih 39 opozicionih poslanika na narednom protestu u subotu, navodeći da će sve biti objavljeno kada partije potpišu.

 

Kompromis je postignut, prema informacijama “Vijesti” ubacivanjem sinonima vaninstitucionalno djelovanje i unošenjem zahtjeva za ostavkama u dokument o kome bi trebalo da se izjasne organi svih partija.

 

Prema saznanjima “Vijesti” i poslije potpisivanja dokumenta partije će moći da djeluju u parlamentu, a svako vaninstitucionalno djelovanje će se međusobno usklađivati i dogovarati. Takođe, prema tvrdnjama jednog od učesnika sastanka, u dokumentu je ostao princip da u tehničkoj vladi opozicija, vladajuća struktura i nestranačke ličnosti imaju po trećinu predstavnika.

 

Kada je u pitanju spoljna politika, za sada stvari ostaju kakve jesu.

 

Član organizacionog odbora protesta Džemal Perović kazao je nakon sastanka da će sporazum biti predstavljen javnosti nakon što ga na bini, na protestu, potpiše svih 39 poslanika, ne želeći da otkriva da li su odstupili od svojih prvobitnih zahtjeva.

 

Sastanku koji je održan u srijedu naveče prisustvovali su ispred Demokrata Aleksa Bečić i Boris Bogdanović, URE Dritan Abazović i Zoran Mikić, poslanici Demokratskog fronta Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović i Branko Radulović, predsjednik SNP-a Vladimir Joković, predstavnik Ujedinjene Crne Gore Stojan Sjekloća, član predsjedništva SDP-a Ivan Vujović, predstavnik Demosa Vuko Vlahović i predstavnica Radničke partije Željka Savković.

 

Sastanak je održan u jednom privatnom objektu u podgoričkom naselju Zabjelo.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *