Muškarac uhapšen zbog pretnji agenciji Beta

Region

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu identifikovali su i priveli četrdesetdevetogodišnjeg muškarca za koga se sumnja da je Draganu Janjiću, glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta,uputio SMS poruku u kojoj je, između ostalog, naveo – „ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena“.

 

On je nakon privođenja rekao da Janjića poznaje dugo, da su prijatelji i da mu nije pretio, već upozoravao šta može da se dogodi, saopštio je MUP Srbije.

 

Policija je o svemu obavestila Prvo osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se o navedenom dostavi izveštaj nadležnom tužiocu, radi odluke o daljem postupanju.

 

Takođe, sumnja se da je ovaj četrdesetdevetogodišnji muškarac 18. marta ove godine zvao i direktora televizije „N1“ Jugoslava Ćosića kome se predstavio kao službenik Vlade SAD i od njega tražio „dokaze da je napad na Novom Zelandu povezan sa Srbijom ili će mu biti uskraćen ulazak u SAD“.

 

Policija ga je ovim povodom privela i sa njim obavila razgovorom o čemu je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo kome je dostavljen izveštaj povodom ovog događaja, navodi se u saopštenju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *