Obradović i protestanti blokirali ulaz u Skupštinu

Region

Članovi SzS, predvođeni liderom “Dveri” Boškom Obradovićem, blokirali su ranije danas ulaz u Skupštinu grada Beograda. Tokom blokade, u nekoliko navrata, došlo je do verbalnog okršaja sa ženama zaposlenim u Skupštini grada. One su potom napravile živi zid na ulazu u zgradu Starog dvora i blokirale okupljene demonstrante.

 

Boško i protestanti su se nakon toga zaputili na Trg Republike, gdje su skinuli zaštitnu ogradu, nakon čega su krenuli ka zgradi REM-a.

 

Ispred Skupštine grada bile su dvije grupe okupljenih, žene iz skupštine i demonstranti, prepucavaju o tome “ko koga plaća” i “ko zbog koga ne može da nađe posao”. Žene sjede na stepeništvu ispred skupštine i blokirale su sam ulaz u zgradu, dok opozicija stoji nadomak ulaza i zahtjeva da im se obrati gradonačelnik Zoran Radojičić ili njegov zamjenik Goran Vesić.

 

U Skupštini je na samom početku protesta bila u toku Sjednica za rodnu ravnopravnost, a okupljeni ispred zgrade uzvikuju parole protiv gradske vlasti. Oni dozivaju zamjenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, gradonačelnika Zorana Radojičića, kao i pomoćnika gradonačlenika Andreju Mladenovića.

 

Boško Obradović je bio na samom ulazu u skupštinu, a sa njim u društvu su bili i drugi lideri SzS – Borko Stefanović i Janko Veselinović.

 

Ispred ulaza u Skupštinu grada nalazi se i vozilo hitne pomoći, a u više navrata čule su se sirene.

 

Grupa žena zaposlenih u Skupštini, koje su u trenutku blokade izašle iz zgrade, uzvikivale su Bošku Obradoviću i okupljenima: “fašisti, fašisti”..

 

U nekoliko navrata verbalno su se sukobile dvije grupe okupljenih. Naime, tokom meteža dvema ženama je pozlilo, a okupljeni domonstranti skandirali su “Onesvijesti se!”, na šta su im žene okupljene ispred skupštine uzvratile sa “Sram vas bilo!” i “Ovo je vaš obraz”, piše Blic.

 

– Dvije žene su pale zbog vas, sram vas bilo – viču im, na šta im žene iz “opozicionog bloka” odgovaraju – “Što vičete, probili ste mi uši!”

 

Inače, demonstranti su ženama iz skupštine donijeli i ponudli sendviče, ističući da je riječ o “botovima” Srpske napredne stranke.

 

Jovanović: Zahtjev za razgovor sa gradonačelnikom

 

Demonstrantima su se obratili šef odborničke grupe SzS u skupštini Nikola Jovanović i predsjednik opštine Stari Grad Marko Bastać.

 

– Jutros sam u Skupštini grada podnio zahtjev da razgovaram sa gradonačelnikom da bi nam objasnio zašto ne obavlja svoju funkciju, nego umjesto njega to radi Vesić – rekao je Jovanović.

 

Obradović i Jovanović su optužili gradske vlasti da su, umjesto da odgovore na njihov zahtjev, isturili pripadnice nježnijeg pola da “blokiraju ulaz”.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *