Hrvatska odbacila navode o pokušaju uticaja na medije u Sloveniji

Region

Najodlučnije i u potpunosti odbacujemo sve navode o pokušaju bilo kakvog uticaja hrvatske Vlade na slovenačke medije, poručeno je u utorak iz Banskih dvora u povodu tvrdnji medija u Sloveniji da je prvi čovjek Stirije u Hrvatskoj Ivan Tolj, predstavivši se kao posrednik hrvatske Vlade, pokušao spriječiti slovenačke medije da izvjeste o navodnom SOA prisluškivanju slovenačkih službenika.

 

Nakon što je slovenački premijer Marjan Šarec prethodno utvrdio da je hrvatska SOA prisluškivala bivšeg slovenačkog arbitra u postupku o granici Jerneja Sekoleca i slovenačku funkcionerku Simonu Drenik kako bi diskreditovala arbitražni proces, u ponedjeljak je slovenački POP-TV utvrdio da je Tolj pokušao zaustaviti emitovanje reportaže o prisluškivanju, predstavivši se kao posrednik hrvatske Vlade.

 

Iz Vlade su odbačene takve optužbe, a i Sigurnosno-obavještajna agencija poručila je u utorak da su to “netačne i tendenciozne konstrukcije”.

 

– Kao što smo već ranije naveli, SOA ne komentariše medijske spekulacije, ali vas izvještavama da su objave 24ur koje se tiču SOA-e netačne i tendenciozne konstrukcije. Radi se o nastavku medijske kampanje pojedinih medija u BiH kojima se željelo kompromitovati SOA i Republiku Hrvatsku lažnim optužbama o novačenju salafita za krijumčarenje oružja u BiH i nezakonitom djelovanju SOA protiv susjednih država – stoji u odgovoru SOA-e Hini.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *