Predstavljen projekat o posljedicama NATO bombardovanja na Balkanu

Region

Humanitarna organizacija “28. jun” je na forumu mladih UN u Njujorku predstavila svoj novi projekat “Istina, pomirenje i prevencija”, u kojem se bavi otkrivanjem posljedica NATO bombardovanja i nastoji da zadobije podršku međunarodne zajednice u ostvarivanju trajne stabilnosti na zapadnom Balkanu.

 

Član ove organizacije Kristina Rakić podsjetila je da je Srbija nedavno obilježila 20 godina od NATO bombardovanja, koje je, nažalost, odnijelo mnoge mlade živote, saopšteno je iz Organizacije “28. jun”.

 

“Neki su imali godina koliko i mi danas ovde. Izuzetno smo rešeni da zajedno radimo i pronađemo rešenja za intergeneracijske posledice ovog konflikta, kako bismo bili sigurni da se ovako nešto nikada neće ponoviti”, rekla je Rakićeva.

 

Delegacija na čijem je čelu bila Rakićeva, počela je svoju misiju upoznajući druge prisutne delegacije i predsjednika skupštine UN Mariju Fernandu Espinozu, predsjednika ECOSOC Ingu Rondu King, kao i predstavnicu mladih Jajatmu Vikramanajake, o detaljima projekta i posljedicama koje srpski narod trpi 20 godina nakon NATO bombardovanja.

 

Ovo je prvi forum na kojem je učestvovao “28. jun Global”, dio “28. juna” koji se bavi zalaganjem za globalne ciljeve.

 

Humanitarna organizacija “28. jun” je multinacionalna organizacija koja se bavi humanitarnim, socijalnim i filantropskim radom.

 

U maju 2018. godine postala je prva dobrotvorna organizacija iz bivše Jugoslavije kojoj je dodijeljen poseban konsultativni status pri UN.

 

Osnovana je 2011. godine, a registrovana 2012. godine u Kanadi kao neprofitna organizacija.

 

Kroz različite projekte koji su realizovani prikupljeno je više od 184 tone humanitarne, medicinske i pomoći u vanrednim situacijama u vrijednosti od više od 6,1 miliona dolara.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *