Bulatović: Milo Đukanović je plaćao odbranu narko-bosa Keljmendija!

Društvo Region

Bivši predsjednik Crne Gore i premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović ocijenio je da je tajkun Duško Knežević kao insajder rekao “ono što svi mi u Crnoj Gori znamo, a ne možemo da dokažemo”. Ali, dodaje on, izgleda da neće moći da dokaže ni Duško Knežević, jer se dokazuje kod Milivoja Katnića, tužioca kome je osnovni smisao da štiti nezakonitosti porodice Đukanović.

 

Bulatović je otkrio i da je Đukanović finansirao odbranu Nasera Keljmendija, koga su SAD označile kao jednog od najvećih narkobosova.

 

– To je jedna družina koja nema veze s realnošću niti bilo kakvim obavezama. Ja sam, recimo, plaćao račune Mila Đukanovića za vodu zato što on čak ni to ne plaća. Pošto je zajednički vodomjer, mene su tužili i morao sam da platim oko 800 evra. Milo Đukanović ne dobija račune za struju, za vodu, ne traže mu da vrati kredite koje je uzeo. Ne traže mu da popunjava kreditne kartice. Ko zna koliko ima takvih kartica. Dok sam bio predsjednik, stalno sam imao takve ponude, ali znate da nijedan ručak nije za džabe, rekao je Bulatović za Kurir.

 

Kazao je i da je Milo Đukanović dao oko 600.000 evra za odbranu Miloševića dok je bio u Hagu.

 

– Nije to prvi put, on je i za Nasera Keljmendija plaćao odbranu, rekao je Bulatović.

 

Dodaje i da je Đukanović odbio da svjedoči jer nije imao dovoljno hrabrosti, argumenata, da se sretne licem u lice sa Miloševićem.

 

– Nema argumenata. Postoje dva Mila Đukanovića. Jedan je do 1996. godine najbolji mogući premijer, pošten, čovjek koji pomaže srpski narod u BiH, u Hrvatskoj, zbrinjava izbjeglice, koji je baš u tom srpskom korpusu u kom se borimo za očuvanje i savezne države i položaja srpskog naroda, i onda ucijenjen čovek odjednom prelazi na drugu stranu i više nije isti čovjek, kaže on.

 

Naglašava da jedina stvar koju ne možete da prevarite je centralni kompjuter banke kod koje ste uzeli kredit.

 

– Oni su kupovali vrijeme podmićujući se raznim dodacima, podmićujući jedno vrijeme viceguvernera centralne banke, ali sve se desilo onda kada je pao kompjuter i sistem, a ovi krediti se moraju vratiti. To je kraj jedne takve ekonomije koja je potpuno suluda i u kojoj ste smatrali da možete nekažnjeno da prigrabite enormno materijalno bogatstvo jer vas štiti politička moć. Knežević je upropastio dvije banke, iz njih isisao ogromnu količinu novca i želeći da izbjegne tu odgovornost, on je napravio političku aferu. Još je gore kada vlada Crne Gore u svom neznanju stavlja Atlas banku u stečaj i u tom trenutku gubi 100 miliona državnih para. Centralni problem jeste da Đukanović izjavljuje da ne zna šta je rivolving VIP bankarska kartica, i ja mu vjerujem, jer nikad u životu nije plaćao svoje račune, navodi Bulatović.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *