ROSU uhapsila 13 Srba, Vučić naredio borbenu gotovost

Region

Specijalne jedinice ROSU uhapsile su do 8.30 sati 13 Srba, pripadnika kosovske policije na sjeveru KiM, javlja “Tanjug”. Agencija navodi da su dvije osobe lakše ranjene u pucnjavi do koje je došlo u Zubinom potoku.

 

Oko 6.20 došlo je, naime, do razmjene vatre između nepoznatih lica i specijalizovanih jedinica Kosovske policije, u kojoj je ispaljeno oko 200 metaka.

 

Nakon toga, na lice mjesta došlo je 15 oklopnih vozila ROSU i FIT, koji su se frontalno rasporedili prema selu Donje Varage i prema Zubinom potoku, magistralnim putem i srušili jednu improvizovanu manju barikadu, koiju je na tom putu jutros postavilo uplašeno stanovništvo.

 

Portal “KoSSev” navodi da su informacije o pucnjavi potvrđene u zvaničnom saopštenju kosovske policije.

 

Policija Kosova je saopštila da su među uhapšenima građani, ali i pripadnici policije srpske nacionalnosti.

 

“Ovoj operaciji pethodnila je višemjesečna istraga PIK-a i Kosovske policije predvođene Specijalnim tužilaštvom Kosova koja je rezultirala sumnjom o uključenosti nekih policijskih zvaničnika i nekih građana u ‘učešće i organizovanje kriminalne grupe’, u vezi sa drugim krivičnim djelima ‘krijumčarenje robe’ i ‘zloupotreba službenog položaja’, ‘davanje mita’ itd. Uprkos oružanom otporu u Sjevernoj Mitrovici, policijska akcija se nastavila, uključujući hapšenja i kontrolisanje nekih lokacija što je rezultiralo konfiskacijom relevantnih dokaza kao i dugih cijevi”, navodi se u saopštenju kosovske policije.

 

Zbog akcije kosovskih specijalaca predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je punu borbenu gotovost svih jedinica vojske, a borbenu gotovost podigao je i MUP Srbije.

 

 

Akcija ROSU uznemirila je građane sjevera Kosova, a veliki broj njih okupio se na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici.

 

Funkcioneri i članovi Srpske liste, koji su bili u Beogradu zbog sjednice Skupštine Srbije posvećene KiM, uputili su se jutros na vijest o akciji ROSU u Kosovsku Mitrovicu.

 

ROSU je rano jutros sa drugim cijevima upala na teritoriju sve četiri opštine na sjeveru KiM, a u Kosovskoj Mitrovici su se začule sirene.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *