Zbog kiše i izlivanja potoka proglašena vanredna situacija

Region

Zbog obilnih padavina noćas i rano jutros i izlivanja seoskih potoka, na teritoriji opštine Svilajnac proglašena je vanredna situacija, saopštio je Opštinski štab za vanredne situacije.

 

– Stanje je kritično, sve ekipe su na terenu s predstavnicima Vodoprivrednog preduzeća iz Ćuprije – stoji u saopštenju.

 

Predsjednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je za Tanjugu da je ugroženo pet sela, a najkritičnije je u selima Subotica, Sedlare, Troponja i Vojska, gdje su angažovani svi ljudi i mehanizacija kako bi se odbranile kuće.

 

On je dodao da nema potopljenih kuća i dodao da se mašinama prave odvodni kanali. Milanović je naveo da je snabdjevanje stanovništva vodom i strujom uredno.

 

Svilajnac je u maju 2014. godine doživio katastrofalnu poplavu izlivanjem Resave. Zahavljujući regulaciji, ova rijeka je sada u koritu.

 

U posljednja dva sata obilna kiša pada na teritoriji cijele opštine Knić, rekao je predsjednik te opštine Miroslav Nikolić i izrazio zabrinutost jer je, kako je naglasio, zemljište prezasićeno.

 

Prema njegovim riječima, ekipe su sinoć dežurale na terenu, jer je, ističe, vodostaj Gruže i pritoka rastao do pola dva.

 

– Danas u posljednja dva sata ponovo su obilne padavine. Na najkritičnijim tačkama smo napravili bedeme da pokušamo da spriječimo novu štetu od padavina – rekao je Nikolić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *