Pernar napustio stranku Živi zid

Region

Nakon višednevnih sukoba zbog toga da li će i ko biti poslanik u Evropskom parlamentu, opozicionu stranku Živi zid napustio je danas Ivan Pernar.

 

On je tu odluku saopštio novinarima pošto nije prihvaćen njegov ultimatum da Vladimira Palfi, supruga predsjednika Živog zida, Ivana Vilibora Sinčića, podnese ostavku na članstvo u Glavnom odboru tog političkog objekta.

 

Ultimatum je istekao u 10 sati, Palfijeva nije podnijela ostavku, pa je Pernar definitivno odlučio i novinarima saopštio da on i ranije suspendovani Branimir Bunjac napuštaju stranku.

 

– Ovo je diktatura. Vladimira Palfi sprovodi diktaturu. Ona je lagala i Sinčića. On je danas stao uz nju i time je zapečatio ne samo sudbinu Živog zida već i svoju sudbinu – rekao je Pernar, prenose hrvatski mediji.

 

Bunjac se nije pojavio na konferenciji za novinare, iako je bio najavljen.

 

– Vladimira Palfi je toliko moćna žena da je ona zapravo predsjednica Živog zida. Ona ne može da se pomiri sa gubitkom moći, zato ne želi da odstupi – rekao je Pernar i najavio formiranje nove stranke koja će zastupati istu politiku kao ova koju je napustio, a koja, kako kaže, više nema legitimitet.

 

Iako je Pernar prvo izjavio da ide u osnivanje nove stranke, nekoliko minuta kasnije rekao je da već postoji stranka koja je dobila novac za njegov mandat, misleći na Abecedu demokratije.

 

– Što se tiče Abecede demokratije, predsjednik stranke mi je rekao da su vrata otvorena, može se i ime promijeniti, rekao mi je da mi želi da ja budem predsjednik stranke, a novac od mandata da je moj. Igrom slučaja, spletom istorijskih okolnosti, ispada da je ta odluka bila ispravna. Novac od tog mandata ići će meni kao saborskom zastupniku, a neće ići na upravljanje Vladimiri Palfi – poručio je Pernar.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *